Hop til hovedindholdet

Lægekurserne.dk logo

LEV MERE Tænk Mindre -  Metakognitiv terapi i almen praksis 2 dage SV


Dato og tid

Torsdag d. 3. oktober 2024 kl. 09:30 til fredag d. 4. oktober 2024 kl. 15:30

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 27. juni 2024 kl. 14:30

Sted

Dragsholm slot , Dragsholm alle 3, 4534 Høve Dragsholm slot
Dragsholm alle 3
4534 Høve

LEV MERE Tænk Mindre -  Metakognitiv terapi i almen praksis 2 dage SV


Arrangementsbeskrivelse

LEV MERE Tænk Mindre -  Metakognitiv terapi i almen praksis

v/ psykolog Pia Callesen, PhD

På dette 2 dages introduktionskursus på Dragsholm Slot vil du få indblik i metakognitiv terapi, og hvordan denne effektive metode kan anvendes i almen praksis. Dette giver dig indsigt i en helt ny tankegang, til stor gavn for dig selv og dine patienter.

I en travl hverdag, er der mange, også læger og psykologer, der bekymrer sig om emner som f.eks. patient-tilfredshed, økonomi, styrelsen eller familien. Hvis disse tanker ender i over-tænkning kan det gå ud over livskvalitet og nattesøvn. I værste fald kan overtænkningen resultere i diagnoser som angst og depression

Pia Callesen vil på dette kursus introduceres en ny og meget effektiv metode til optimering af psykisk trivsel. Terapien har sit eget sprogbrug, hvor CAS (= overdreven tid brugt på tankehåndtering) spiller en væsentlig rolle i mistrivsel, og skal reduceres.

Formål: At få indsigt i den metakognitive model / tankesæt. Du lærer at for megen tænkning / grublerier er forklaring på mange psykiske problemer, og hvordan du kan ændre på dette.

Du lærer, hvordan du bedst mulig kan støtte dine patienter i at komme ud af overtænkningen og ind i livet igen. Forskningen viser at metakognitiv terapi varigt kan færdigbehandle  f.eks. Stress, Angst, PTSD, OCD og depression for 70-80% af klienter

Udbytte af forløbet: Deltagerne vil få konkrete redskaber til at lære at styre de mekanismer, der er drivkraft for psykiske symptomer som f.eks. stress, træthed, uro og søvnbesvær både for dem selv og deres patienter.

Indhold /Metoden: Metakognitiv terapi er et nyt paradigme indenfor psykologien udviklet af Prof. Adrian Wells. Metoden bygger på forskning i et bestemt opmærksomhedssyndrom, som menes, at ligge bag psykisk mistrivsel. Syndromet består bl.a. af tidskrævende grublerier og bekymringer, og klienten lærer igennem samtale og øvelser at genopdage egenkontrollen over disse processer, og derved overvinde symptomerne. Studer viser at op til 70-90% kan blive helbredt for angst og depression på få sessioner.

Metakognitiv terapi mod angst anbefales af de engelske yndigheder    I et stort sammenligningsforsøg stod det klart at op imod 90% blev angstfri efter metakognitiv terapi. Denne høje effektrate har fået konsekvenser for de officielle engelske anbefalinger. De såkaldte "NICE guidelines" som nu også anbefaler metakognitiv terapi til generaliseret angst.

Form: Internatkursus 2 dage hvor undervisningen vil bestå af oplæg, instruktion og øvelser i metoden. Der indgår ingen meditation og deltagerne forventes ikke at afsløre intime detaljer, for at profitere at forløbet.

Målgruppe: læger, psykologer og andet sundhedsfagligt personale med lyst til at reducere egen stress, og evt. andre psykiske reaktioner på livets udfordringer, samt optimere mentalt overskud og velvære.

Underviser: Psykolog ph.d. Pia Callesen, klinikchef med doktorgrad fra Manchester Universitet (UK) med forskning i metakognitiv terapi og forfatter til bestsellerbøgerne LEV MERE TÆNK MINDRE og GRIB LIVET-SLIP ANGSTEN fra Politikens Forlag.

Kursusleder: Britta Mollerup, Praktiserende læge

Tid og Sted: 3 oktober  kl 9.30- fredag d 4 okt.2024. kl 15.30  på Dragsholm slot.


Pris  8.900 kr. for  kursus i 2 dage med forkost, kaffe mm. og middag m. vin inden overnatning på  Dragsholm slot
Du kan tilmelde dig med depositum 1000 kr. som fortabes, hvis du fortryder. 3 mdr før kurset opkræves restbeløbet. Hvis aflysning tilbagebetales depositum.                                                       

Husk  forsikring til brug ved evt sygdom/ afbud. 

Tilskud: Kurset er godkendt af Fonden for Almen praksis som tilskudsberettiget for 2 dage SelvValgt efteruddannelse

Forsikring. Afbudsforsikring er IKKE inkluderet i prisen. Mange har erhvervsrejseforsikring, og de behøver ikke betale dobbelt. Husk forsikring i tilfælde af sygdom eller anden uforudset som nødvendiggør afbud inden kurset)

Program for kurset :

Torsdag d.3 oktober 

Kl.9.00-9.30.00 Velkommen og kaffe mm.

Kl. 9.30-13.00 Velkommen. Vi møder hinanden og deltagerne bliver introduceret til  - metakognitive  LEV MERE og GRIB LIVET tankegang. Deltagerne italesætter hver især et mål for de næste to dage. De udfylder alle det metakognitive evalueringsskema CAS-1, der måler tiden brugt på at bekymre sig samt anden tankehåndtering samt forskellige metakognitive overbevisninger. Den Metakognitive teori og metode præsenteres for deltagerne som får en forståelse for at vi skal til at forstå psykisk mistrivsel på en helt ny måde.

Kl. 13.00-14.00 frokost

Kl. 14.00-16.30  Deltagerne laver hver en sagsformulering, hvor de identificerer en kritisk situation med de triggertanker denne situation skaber. Deltagerne identificerer herefter de strategier der typisk anvendes overfor tanker og følelser (Disse strategier kaldes CAS = The Cognitive Attention Syndrome). Deltagerne får herefter viden om hvordan de kan forholde sig på en ny måde overfor deres tanker og følelser, således at disse kan få fred til selvregulering.  Sidst på dagen får deltagerne redskaber til at genopdage egenkontrollen overfor CAS, så de selv kan bestemme hvor meget tid de ønsker at bruge på negative tanker og følelser

fredag d 4oktober

Kl. 8.30-12.00 Deltagerne arbejder videre på at genopdage egenkontrollen overfor CAS. Herudover udfordres brugen af andre typer CAS-strategier som f.eks. undgåelse, trusselsmonitorering eller beroligende strategier.

kl 12.00-13.00 Frokost 

Kl. 13.00-15.30 Deltagerne får et nyt syn på ubehagelige tanker og stærke følelser og lærer at tanker, følelser og adfærd ikke behøver at følges ad. Herefter udfordres deltagernes eventuelle antagelser om CAS og overtænkningens nytteværdi og sidst på dagen laves en ny plan for tilbagefaldsforebyggelse. Afslutningsvis udfylder alle deltagere endnu engang et CAS -1 skema

15.15-15.30 opsamling og evaluering- Ku'du bruge det 

 

 

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Lægekurserne.dk
Tlf: +45 20897715
info@laegekurserne.dk

Kontaktinformation til arrangør

Lægekurserne.dk
Tlf: +45 20897715
info@laegekurserne.dk