Hop til hovedindholdet

Lægekurserne.dk logo

Smerte, tab og tackling i ROM 1 dag SYST + 2 SV


Dato og tid

Tirsdag d. 24. september 2024 kl. 18:30 til fredag d. 27. september 2024 kl. 15:30

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 29. august 2024 kl. 18:30

Sted

ROM Casa di Santa Brigida, Piazza Farnese 96, 1186 Rom, Italy ROM Casa di Santa Brigida
Piazza Farnese 96
1186 Rom
Italy

Smerte, tab og tackling i ROM 1 dag SYST + 2 SV


Et kursus om smertebehandling og håndtering af kriser, tab og livets udfordringer

Kriser, tab og sorg er menneskelige grundvilkår, som vi ofte konfronteres med i Almen Praksis. Kurset sætter focus på "tackling" af dette samt på smertebehandling.

Formålet er at give deltagerne en bred vifte af smertebehandlingsmuligheder såvel medikamentelt som på anden vis. Det er også formålet at kombinere den praktiske behandling med en mere åndelig/psykologisk forståelse af patientens problemer, og dermed give dem bedre mulighed for tackle alle de situationer, der følger med at være patient. Dette spænder fra sygdomsfrygt, over smerter og livet som kronisk patient til den palliative fase af uhelbredelig sygdom. Vi vil på kurset komme ind på smertebehandling i bred forstand.

Vi vil gennemgå, hvad smerteoplevelse er, hvad det betyder for den enkelte. Vi vil komme ind på smertediagnosticering som udgangspunkt for den mest hensigtsmæssige farmakologiske behandlingsstrategi, ved brug af såvel analgetica, antidepressiva og antiepileptica, ofte i kombination. Vi ser på maligne/non maligne smerter, på afhængighed, intolerance og håndtering af opioidafhængige patienter.

Kroniske smerter kræver ofte morfika behandling, med risiko for misbrug, afhængighed, ledsagesymptomer, kørekortproblemer m.m.Dette og lovgivning kommer vi omkring.

Vedvarende lidelse, smerter, evt. med manglende mulighed for bedring, er der Tab af funktioner og livskvalitet. Vi vil se på hvordan vi kan hjælpe patienterne til en accept af dette og give dem ”redskaber ” til at tackle en ændret livssituation.            Sorg er en naturlig reaktion på ' Tab'. Christian Busch vil øse, af sin store erfaring i den situation

Vi vil med patientcases komme rundt om behandlingsmuligheder for den enkelte patient.
 
I er velkommen til at indsende egne ”problem patienter”

Kurset vil foregå dels katedralt, dels i kortere gruppearbejde om cases samt som plenumdiskussioner 
  

Alle dage starter med ” Ved dagens begyndelse”på tagterrassen
Her vil Hospitalspræst Christian Busch  causere over emner, der er centrale for alle mennesker og ikke mindst for patienter i krise. Vi kommer omkring emner som: Håb, Vemod, Fortrydelse, Kærlighed, Døden, Sorgen, Frygten for det gode mm.


Læringsmål: At give deltagerne opdateret viden om smertebehandlingsmuligheder, samt at give øget indsigt i hjælpemuligheder til patienten i krise, sorg, og hvad der måtte følge med at have kroniske smerter, være uhelbredelig syg, eller på anden måde skulle acceptere, at helbredet fremover komme til at sætte begrænsninger for livet.

Undervisere:

Hospitalspræst på RH Christian Busch vil øse af sin mangeårige erfaring med at hjælpe patienter i sorg og krise. Dette med en forfriskende anden indfaldsvinkel til lægearbejdet - også til patienterne, der ikke er i eksistentiel krise.
 
Specialist i smertebehandling: Gitte Handberg Overlæge og specialist i smerte behandling. Bispebjerg hospital. Vil gennemgå nyere forskning om smerter,  Samt ny algoritme for smertebehandling, inkl.   hvordan vi med fordel kan supplere traditionel analgetica behandling med antiepileptica og antidepressiva - Ofte slår vores medicin ikke til. Der er heldigvis meget andet vi kan gøre for patienterne, det kommer Gitte også ind på.


Kursusledelse: Britta Mollerup og Søren Mollerup Praktiserende læger 

Målgruppe: Læger og andre med interesse for emnerne.!

Sted: Vi skal bo og have undervisning på Brigida klostet  Casa di Santa Brigida ROM.helt centralt beliggende og tæt på Tiberen. Der er toilet og bad på alle værelser, men f.eks. ikke TV.
Du kan også vælge at bo på Hotel , som du selv arrangerer. 

Tid:  Tirsdag  d 24 september kl 18.30 til fredag d 27 september kl 15.00

Pris: 18.500 kr  For kursus, ophold med morgenmad. Vi starter med fælles middag tirsdag aften, de øvrige middage og 2 frokoster er på egen hånd, da der er pause midt på dagen. Frokost på afslutningsdagen er inkluderet.
Hvis du selv arrangerer hotel er  Kursusprisen er så 15.900 kr. 

Transport : Fly er IKKE inkluderet. Dette giver mulighed for selv at vælge afgangslufthavn og -tidspunkt. Køb først fly, når du får besked om kurset gennemføres..

Tilmelding: Ved tilmelding betaler du 1500 kr./ 1200 kr. i depositum, som fortabes hvis du fortryder. Tilmeldingen er bindende 3 mdr. inden kurset afholdes, og kursusafgiften vil blive opkrævet.                                                             

Hvis vi må aflyse kurset, vil depositum blive refunderet.                

Husk  erhvervsforsikring forsikring ved evt sygdom/ afbud. 

Ledsagerpris: 2900 kr. for samme arrangement uden undervisning.i delt dobbeltværelse med kursist på Casa de Santa Brigida   

Tilskud: Kurset er godkendt som 1 dag SE: systematisk efteruddannlese ( Pt. med kroniske smerter) og 2 dage SV: selvvalgt .

Forsikring: Rejse- og afbudsforsikring er IKKE inkluderet i prisen. Mange har erhvervsrejseforsikring, og de behøver ikke betale dobbelt. Det gule og blå sygesikringskort dækker ikke erhvervsrejser, så tjek dine forsikringsbetingelser.Husk også at tjekke om du ar dækket ved evt.afbud inden afrejse.

Fagligt program:

25 september

08.00- 08.30 Ved dagens begyndelse                                                  CB                               

08.30 -10.30 Smertefysiologi, med klinisk relevante definitioner og  behandlingsstrategier for akutte, kroniske og cancerrelaterede smerter. Samarbejde mellem Smertecentre/klinikker og praktiserende læger.                       GH

10.30-10.45 Kaffepause

10.45-12.15 Sygdom som eksistentielt vendepunkt. Eksistentiel og åndelig smerte og angst.                                                                                                 CB

12.15-15.00 Frokost 

15.00-16.10 Sorgen- den nødvendige fortælling                                    CB

16.10-17.00 Smertepatienten                                                                 GH

26 september

08.00-08.30 Ved dagens begyndelse                                                      CB

08.30-10.30 Farmakologisk behandling af kroniske smerter                   GH    

10.30-10.45 Kaffepause

10.45-12.15 Fra Maude til X-Factor. Hvordan tackler det moderne menneske belastninger?                                                                                           CB

12.15-15.00 Frokost 

15.00-16.00 Opsamling på smertecases, LDN og Canabis                    GH

16.00-17.00 Projektsamfundet og stress, udbrændthed                         CB  

27 september

08.00-08.30 Ved dagens begyndelse                                                      CB

08.30-10.30 Psykosocialbehandling af kroniske smertepatienter           GH 

10.30-10.45 Kaffepause

10.45-12.30 Skyld og skam                                                                     CB

12.30-13.15 Frokost

13.15-14.30 Livets tab – Giv sorgen ord                                                 CB

14.30-14.45 Afslutning og evaluering                                                      BLM

 

Tak for denne gang

 

                 

 

 

 

 

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Lægekurserne.dk
Tlf: +45 20897715
info@laegekurserne.dk

Kontaktinformation til arrangør

Lægekurserne.dk
Tlf: +45 20897715
info@laegekurserne.dk